Výrobky z Mangalice

Cafe Delice MangalicaMangalica je maďarské plemeno domácej svine. Bola vyšľachtená v polovici 19. storočia krížením maďarských plemien Szalonta a Bakony s európskym diviakom a Srbským plemenom Šumadija.
Mangalica má hrubú, vlnenú srsť podobnú ovci.
Môže mať sivastú, hrdzavú alebo čierno-bielu srsť ktorá je stále kučeravá.
Bravčová masť je lahodnejšia, mäso šťavnatejšie a podiel tzv. zlého cholesterolu je podstatne nižší.
Mangalice zo Slovenskej farmy Mangalica v Hurbanove žijú vo voľných výbehoch.

 mangalica farma  Mangalica Farma | www.mangalicafarma.sk

The Mangalitsa is a Hungarian breed of domestic pig.
It was developed in the mid-19th century by crossbreeding Hungarian breeds from Szalonta and Bakony with European wild boar and the Serbian Šumadija breed.
The Mangalica pig grows a thick, woolly coat similar to that of a sheep.It can have grey ish, ginger or black and white coat which is always curly.
Pork fat is tastier, meat is juicier and it has much lower content of so called bad cholesterol. Mangalitsas from the Slovakian Mangalica farm in Hurbanovo are free range.

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.cafedelice.sk/vyrobky-z-mangalice#sigProIdefd785b86d